Uporabiti WordPress za spletno trgovino ?

Internet je eno najbolj plodnih tal, da iz nič zraste posel in uspešno podjetje. Kljub velikem številu spletih trgovin pa na tem področju še vedno zaostajamo za večino držav.

Potrebno se je zavedati, da na spletu nismo geografsko omejeni, ko smo pri fizičnih trgovinah in to je velika prednost, ki jo moramo izkoriščati.

Skoraj vsako podjetje, ki se ukvarja z prodajo ima že izdelano spletno stran s katero se tudi vsakodnevno ukvarja. Skrbi za svežo in kvalitetno vsebino, odgovarja na vprašanja ter se trudi spletno stran podjetja čim bolje promovirati.

Vendar pa ob tem ne pomislijo, da lahko obstoječo stran razširijo do teme mere, da bodo svojim obiskovalcev oz. strankam omogočili nakupovanje svojih izdelekov tudi preko spleta.

Spletna trgovina pomeni veliko dela in odgovornosti?

Žal še vedno veliko trgovcev spletno trgovino oz. spletno prodajo ne vidi kot dodaten kanal, kjer bi lahko uspešno prodajali.

Veliko trgovcev meni, da že sama izdelava kvalitetne in uporabne spletne trgovine pomeni ogromen strošek, ki jim trenutno ne bo prav v ničemer pomagal. Ravno nasprotno, zakaj bi plačevali veliko denarja za izdelavo spletne trgovine, pregledovali zakonske pogoje in določila, vpeljevali dodatna plačilne možnosti, se ukvarjali z varnostjo pri plačevanju…

Spletna prodaja z WordPress in Woocommerce

Seveda pa je realnost povsem drugačna. Do zmogljive, lepe, pregledne in varne spletne trgovine lahko pridemo brez velikih stroškov. Izdelava spletne trgovine z uporabo WordPress in Woocommerce je prava odločitev. 

Obe platfromi sta brezplačni in vsem dosegljivi na spletu. Predvsem enostavno obstoječo spletno stran v spletno trgovino razširijo tisti, ki že uporabljajo WordPress.

Odločiti se je potrebno le ali bo spletna trgovina ločena (npr. poddomena trgovina.vasa-domen.si) ali pa boste spletno trgovino integrirali z obstoječo spletno stran.

Vsaka od teh stvari ima svoje prednosti in slabosti. Prav tako je tudi res, da ima vsaka spletn stran svoje specifične lastnosti.

Če potrebujete pomoč in nasvet pa ne oklevajte in nas kontaktirajte.