Vzdrževanje spletne strani ali spletne trgovine

Vzdrževanje spletne strani ali spletne trgovine

Vzdrževanje Woocommerce spletne trgovine

Vzdrževanje spletne strani ali spletne trgovine podjetja je ključno za ažurno in stabilo spletno mesto. Ko zaženemo nov spletni projekt, spletno stran ali spletno trgovino veliko uporabnikov misli, da je najtežji del oblikovanje, izdelava in vsebinska postavitev spletnega projekta. Pravo delo se takrat šele prične, ko moramo ves čas ažurno dodajati kvalitetno vsebino. Ravno tu, pa se velikokrat začnejo zapleti.

Paketi vzdrževanja WordPress in Woocommerce spletnih mest

Paket 1

Varnostni popravki in posodobitve CMS
55 Mesečno
 • Mesečni pregled varnostnih popravkov CMS
 • Mesečni pregled nadgradnje različice WordPress/Woocommerce
 • Mesečni pregled stanja posodobitev vtičnikov
 • Mesečno varnostno kopiranje in shranjevanje celotnega spletnega mesta

Paket 2

Popolna podpora vzdrževanje spletnega mesta
100 Mesečno
 • Tedenski pregled varnostnih popravkov CMS
 • Tedenski pregled nadgradnje različic WordPress/Woocommerce
 • Tedenski pregled stanja posodovitev vtičnikov
 • Tedensko varnostno kopiranje in shranjevanje celotnega spletnega mesta
 • Do 3 ure časa storitve oblikovanja ali razvoja na spletnem mestu

Paket 3

Popolna podpora vzdrževanje spletnega mesta 24/7
155 Mesečno
 • Tedenski pregled varnostnih popravkov CMS
 • Tedenski pregled nadgradnje različic WordPress/Woocommerce
 • Tedenski pregled stanja posodovitev vtičnikov
 • Tedensko varnostno kopiranje in shranjevanje celotnega spletnega mesta
 • Nujna podpora / obnovitev CMS
 • Do 5 ure časa storitve oblikovanja ali razvoja na spletnem mestu

Vzdrževanje spletne strani, podatkovnih baz je redna skrb za spletno stran/trgovino. Vzdrževanje spletne strani ali spletne trgovine lahko razdelimo v dva sklopa, tehnični del in vsebinski del vzdrževanja spletne strani.

Tehnični del vzdrževanja spletne strani ali spletne trgovine

Prvotni in glavni cilje je, da je spletna stran zanesljiva, torej, da ne prihaja do izpadov in da je na voljo 24/7.

Takoj za zanesljivo spletno stranjo, ki je brez “downtime-a” na voljo 24/7 pa je pomembna hitrost spletne strani ali spletne trgovine.

Pomemben faktor pri zgornjih dveh točkah so redne posodobitve na spletni strani (vzdrževanje CMSa – content managment system, predlog, vtičnikov… ).

Ključno je spremljanje ali različne funkcionalnosti na strani delujejo kot morajo (cta gumbi, kontaktne in prijavne forme, zemljevidi, povezave…) in odprava morebitnih napak “bugov”, če funkcionalnosti ne delujejo kot morajo.

To lahko nadziramo z primerjavo z analitiko, kjeugovotimo ali prihaja do odstopanj. Če odstopanja so, potem je ključno odkrivanje razlogov in odprava le-teh.

Pomembno je tudi spremljanje ali je spletna stran v skladu z tredni, spremljanje analitke, spremljanje ali je spletno mesto indeksirano na iskalnikih (speed test, google search consola, test je uporabniku prijazna za različne naprave..).

Nadvse pomembna pa je skrb za redne varnostne kopije spletnega mesta in baz podatkov, ki jih lahko uporabimo v primeru vdora ali kakšne drugega incidenta, saj lahko povrnemo v prejšno stanje – več imamo varnostnih kopij, manjša je lahko škoda, bolj ažurno stanje lahko povrnemo.

Ker se pri CMS (content managment system) vsa vsebina kot tudi posamezne nastavitve vtičnikov zapisujejo v bazo, se pri redni in aktivni uporabi skozi določeno obdobje v bazo zapiše veliko podatkov. Zato nujno redna skrb za bazo podatkov.

Poleg zgoraj omenjenih rednih varnostnih kopij, je dobro tudi občasno spreminjati in dodeljevati varna gesla, ki zadoščajo določenim standardom zahtevnosti varnih gesel, kot tudi brisanje zapisov, ki niso več v uporabi.

Npr. če zbrišemo vtičnik, ki ga ne uporabljamo več, so nastavitve, ki jih je ta vtičnik potreboval ostale v bazi. To lahko predstavlja tako varnostno grožnjo, predvsem pa veliko takih zapisov, ki niso več v uporabi lahko upočasni delovanje spletne strani, saj se določeni sql query-i v ozadju še vedno izvajajo.

Pomankljivo vzdrževane spletne strani/trgovine so ponavadi lahka/lažja tarča hekerjev, ki lahko vdrejo in povzročijo škodo. Lahko nam vdrejo in poberejo občutljive podatke (npr. kontakte kupcev v spletni trgovini, naročnike na e-novice, lahko preko naših smtp podatkov za pošiljanje newsletterjev pošiljajo spam-e… ).

Zato je redna in vesta skrb spletnega mesta ključnega pomena. 

Kontaktirajte nas in poglejmo, kako vam lahko pomagamo

Vsebinski del vzdrževanja spletne strani ali spletne trgovine

Vsebinski del pa ažuriranje vsebine, posodobaljenje stare vsebine in brisanje stare vsebine, ki ni več aktualna ter vnos nove ali popravljene vsebine.

Vam objavljanje in ažuriranje spletne strani ali spletne trgovine vzame preveč časa ?

Najbolj pomemben del pri spletni strani in spletni trgovini je, da je vsebina redno ažurirana. Če bo obiskovalec spletne strani (vaša potencialna stranka) prevečkrat naletel na neažurirano oz. staro vsebino je velika verjetnost, da vaše spletne strani ne bo več obiskoval.

Dovolite, da vam pomagamo pri vzdrževanju spletne strani:

 • pisanje besedil za spletno stran,
 • pisanju opisov artiklov za vašo spletno trgovino,
 • ažuriranju cenikov in dobavnih pogojev,
 • oblikovanju in dodajanju slikovnega gradiva,
 • oblikovanju videza spletne trgovine,
 • izdelava obrazcev za naročila,
 •  izdelava in montaža video vsebin,
 • ter vse, kar ažurirana spletna stran ali spletna trgovina potrebuje.

Za vas smo pravi naslov tudi v primeru, če potrebujete svetovanje pri izdelavi in grafičnem oblikovanju spletne strani ali trgovine ter prodajnem programu na strani.

Pomagama vam tudi pri promociji in izboljšavi vaše spletne strani ali trgovine, da le-ta imela čim večjo prepoznavnost.

Nudimo vam tudi pomoč pri najpomembnejšem elementu kar se tiče organskega prometa – SEO optimizaciji. SEO (Search Engine Opitimization) optimizacija celotne vsebine na vaši spletni strani (vsak članek, vsaka stran in podstra, vsak artikel..) je ključek korak pri prejemenju najbolj kvalitetnega in brezplačnega prometa na vašo spletno stran ali spletno trgovino.

Po dogovoru pa se je možno dogovoriti tudi to, da namesto vas spremljamo naročila in jiih posredujemo vam. Tako vam ne bo treba skrbeti ali ste kakšno naročilo spregledali.

Seveda pa bomo namesto vas tudi sledili in spremljali trende na področju spletnih strani in spletnih trgovin ter vam ob morebitni implementaciji o njihovi smiselnosti tudi ustrezno svetovali.

Kontaktirajte nas in poglejmo, kako vam lahko pomagamo

Podpora Wordpress in WooCommerce