Imate novo, lepo in kvalitetno izdelano spletno stran, za katero ste plačali veliko denarja ? Žal pa kljub lepoti in kvaliteti pa ob ogledu analitičnih podatkov na njej ni veliko oz. premalo obiskovalcev.

Žal to ni nič novega. V času, ko ima že skoraj vsaka organizacija spletno stran in je konkurenca na svetovnem spletu zelo huda, se predvsem novim spletnim projektom to pogosto dogaja.

Tudi, če je spletna stran dobro optimizirana (kvalitetna SEO optimizacija se pokaže šele po nekaj mesecih), si na začetku prav veliko brezplačnega prometa žal ne moremo obetati.

Najbrž ste že iz uvoda ugotovili, da je spletno oglaševanje način, kako spraviti obiskovalce na vašo spletno stran ali spletno trgovino.

Velika prednost spletnega oglaševanja v primerjavi z ostalimi klasičnimi metodami je hitrost serviranja informacij o izdelkih in storitvah brez geografskih omejitev.

Poznamo več vrst spletnega oglaševanje:

  • CPM – Cost per thousand impressions: v tem primeru oglaševalci plačajo, ko je njihovo oglasno sporočilo doseglo določeno število točno določeni ciljni publiki
  • CPC – Cost per Click: pri tej obliki oglaševanja oglaševalec plača vsakič, ko uporabnik klikne na njihovo oglasno sporočilo
  • CPA – Cost per Action: oglaševalec plača storitev oglaševanja samo v primeru, ko se opravi želena akcija. Običajno, ko pride do konverzije – uporabnik, ki je videl oglas opravi nakup izdelka ali naroči oglaševano storitev.

Spletno oglaševanje zajema oglase preko spletnih pasic na različnih spletnih straneh, rezultate pri spletnem iskanju, oglase na socialnih omrežjih, oglase preko elektronskih sporočil in druge oblike elektronskega serviranja izdelkov ter storitev.

Na splet lahko gledamo kot možnost brezplačne predstavitve naše ponudbe, ki zgolj in samo z splavitvijo spletnega projekta ne pomeni kaj dosti. Pa naj bo le-ta oblikovalsko in tehnično še tako dodelan. Prisiljeni smo, da za privabljanje obiskovalcev oz. morebitnih strank uporabimo plačljive oglaševalske kanale.

Trenutno so najbolj učinkoviti in znani oglaševalski kanali Google AdWords, Facebook in YouTube oglasi.

Spletno oglaševanje je že samo po sebi relativno drago, tudi ko oglaševalske kampanje izpeljemo optimalno. Še dražje pa postane, če delamo napake. Dovolite nam, da vam pomagamo. Pišite nam.

SEOprofiler SEO software