SEO Optimizacija v korakih

Kot je bilo že velikokrat oz. prevečkrat omenjeno je SEO (Search Engine Opmimisation) optimizacija eno najbolj pomembnih, če ne kar najbolj pomembno opravilo, ki ga moramo opraviti pri vsakem spletnem projektu.

Optimizacija spletne strani ni samo neko enkratno dejanje, ampak je nabor opravil, ki jih lahko na grobo razvrstimo v tri dele.

Prvi del SEO optimizacije je tisti del, preden sploh pričnemo z optimizacijo. Najprej moramo narediti analizo ključnih besed, ki opisuje tisto, kar ponujamo, torej točno določeno storitev oz. produtk.

Ko raziščemo področje, ki opisuje našo ponudbo si izberemo nekaj najboljših besed, ki so najbolj iskane. Na podlagi izbranih najboljših ključnih besed se lotimo drugega koraka.

Drugi korak pri SEO optimizaciji je najtežji in načeloma najpomembnejši. To je del, ko morate napisati kvalitetno vsebino. Ni malokrat, da se pri temu delu marsikomu ustavi. Vsak zna povedati na kratko v enem stavku… »Polagam ploščice«, vendar pa je le-ta stavek potrebno opisati in narediti kvalitente in SEO prijazne opise.

Vsebina za spletno stran je napisana, kaj pa zdaj ?

Ko imamo vsebino za spletno stran napisano pa jo je potrebno (v kolikor tega nismo delali sproti) pregledati upoštevajoč določene kriterije. Prvi med njimi je dolžina priporočena za iskalnike – ta naj bi bila okoli 300 besed. Premalo besedila bo takoj povzročilo, da ne izpolnjujete enega od osnovnih pogojev. Načeloma za z daljšim opisom lahko zajamete tudi več besed.

V besedilu ne prevečkrat uporabljati ključne besede, saj vam Google to lahko zelo zameri – tretiral vas bo kot »spam«. Raje kot v tekstu (prevčkrat seveda) uporabite ključno besedo v poimenovanju slik. Opisom namenite kvalitene opise, ki bodo zajeli ključno besedo in jasno povzeli opis vsebine. V samem opisu vsebine pa poskušajte v nekaj znakih (opimalno okoli 160 znakov) povzeti opis.

Zgolj z upoštevanjem teh nekaj glavnih pravil boste v brskalnikih dosegali lepe pozicije. Tretji korak pri uspešni SEO optimizaciji pa je, da pri vsakem novem besedilu upoštevate prvi predvsem pa drugi korak.

V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet, pa nas kontaktirajte.