V poplavi spletnih strani in relativno visokim stroškom spletnega oglaševanju je optimizacija spletnih strani eno najbolj pomembnih, če ne kar najbolj pomembna stvar pri spletnem projektu.

Dobra napisana vsebina je ključ, da se boste po določenem času povzpeli na vrh v iskalnikih pri iskalnih pogojih. Temu rečemo organski promet. Organski promet je tisto, kar si vsak ponudnik izdelkov ali storitev zares želi. SEO optimizacija je bila uspešna, ko je nekdo, ki je iskal storitev ali izdelek na podlagi iskalnih rezultatov našel prav vas.

Ti, ki se zanimajo in po spletu iščejo točno določen izdelek ali storitev so prave stranke. Oni so tisti, ki običajno opravijo nakup izdelka ali naročijo storitev.

Ni oglaševalske akcije, ki bi bila boljša od organskega prometa. Oglasi na podlagi analitičnih podatkov in predvidevanj obiskovalcu spleta ponujajo tisto, kar mislijo, da iskalca zanima. Pri organskem prometu, pa sam poišče točno to, kar ga res zanima. Če se mu pri tem pokaže vaša ponudba, je pot do nakupa oz. naročila zelo kratka.

Na poti vam lahko stoji samo še vaša spletna stran v primeru, da kupca postopek odvrne, da bi kupoval pri vas.

Kako vem, ali je moja spletna stran dobro optimizirana ?

Ko optimiziramo spletno stran, se držimo različnih pravil, ki jih določa največji iskalnik na svetu, Google. Toda zdaj se ne bomo spuščali v podrobnosti.

Pomembno je čimprej ugotoviti ali smo bili pri optimizaciji uspešni. To lahko spremljamo na več načinov. Uporabljamo lahko brezplačno orodje Google Webmasters Tool, kjer vidimo po katerih ključnih besedah se naša spletna stran prikazuje iskalcem v največjem iskalniku.

Seveda pa lahko uporabimo tudi katerega izmed drugih, plačljivih orodij, ki nam močno olajšajo delo. Trenutno za eno najboljših velja orodje SEOProfiler, ki nam prikaže analitiko vseh področij SEO optimizacije.

S pomočjo podobnega orodja kmalu vidimo, ali je bila optimizacija opravljena uspešno in predvsem kako se obračajo trendi. Po domače povedano.. kmalu vidimo, ali se vzpenjamo po lestvi navzgor (višja mesta v iskalniku)  ali pa v obratno, tisto napačno smer – navzdol.

Dovolite, da vam pomagamo pri optimizaciji vaše lepe in kvalitetno izdelane spletne strani.

SEOprofiler SEO software