WordPress je odlična odprtokodna platforma za urejanje vsebine (CMS – Content Managment System). Takšna spletna stran je izredno enostavna za vzpostavitev in zgolj nekaj korakov je potrebnih, da pridemo iz točke nič do delujoče spletne strani.

Vendar ravno zaradi enostavnosti spletne strani je marsikdo mnenja, da je ta brezplačni CMS sitem primeren le za manjše osebne bloge in enostavne spletne predstavitve.

Vendar pa to seveda ne drži. Spodaj je nekaj svetovno znanih primerov, kjer platformo uporabljajo velike koorporacije, novičarski portali, športni klubi in državni portali različnih vlad po svetu.

Znane spletne strani, ki uporabljajo WordPress

Dejstvo, da zgoraj omenjena podjetja in vlade, kljub dejstvu, da imajo na voljo ogromna oz. celo neomejena sredstva za področje pojavnosti na spletu prisegajo na odprtokodno platformo WordPress pove, da gre izredno zmogljivo platformo.

Spletna platforma je odlična tudi zato, ker ima ogromno možnosti že narejenih razširitev ( prispevek o izdelavi – http://akl-slo.eu/izdelava-wordpress-spletne-strani/ ) predvsem pa, ker ima izjemno dobro dokumentacijo – https://codex.wordpress.org/ , ki jo lahko uporabimo za izdelavo in implemetacijo lastnih rešitev.

Najbrž ste zdaj dobili občutek kako zmogljiv, priljubljen in pogost pri uporabi je omenjeni odptrokodni sistem za postavitev spletnih strani. Dogaja se, da določena manjša podjetja, ki so razvila lasten CMS potencialne stranke prepričujejo, da WordPress ni zmogljiv, varen ali primeren za specifične spletne predstavitve.

To seveda ne drži, saj lahko WordPress spletno stran prilagodimo kakorkoli želimo – lahko spremenimo obstoječo temo ali izdelamo popolnoma novo. Prav tako je tudi statistika na strani platforme WordPress, saj naj bi ta priljubljena platforma poganjala kar 27% vseh spletnih strani prisotnih na spletu.

V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet pri vašem obstoječem WordPress spletnem projektu ali pri zagonu popolnoma nove spletne strani ne oklevajte in nas kontaktirajte.