Uporaba platforme WordPress za izdelavo spletne strani ali spletne trgovine

Kljub poplavi odprtokodnih rešitev ter posledično močni konkurenci na področju postavitve spletne strani ali spletne trgovine, je po številu uporabe daleč najbolj priljubljen WordPress.

To seveda ni naključje, saj je izjemno enostaven za namestitev in samo uporabo. Osnovno WordPress namestitev lahko razširimo po dolgem in počez – lahko naredimo enostavno spletno predstavitev, lahko kompliciran in napreden novičarski portal, spletno trgovino z velikim številom artikov, spletno televizijo oz. karkoli si želimo. Za platformo WordPress res ni omejitev. Izdelava spletne strani z uporabo odprtokodne platforme WordPress je postal pravi standard.

WordPress je prijubljen tudi zato, ker nudi ogromno število brezplačnih razširitev – pluginov, ki jih namestimo le z nekaj kliki. Nekateri od njih so že kar standard, saj je brez njih spletna stran podhranjena. Predvsem pa je priljubljen zaradi nešteto brezplačnih tem, ki jih lahko uporabimo kot predlogo za predstavitev svoje spletne strani.

Vse to, kar je zgoraj omenjeno lahko naredi vsak, ki se mu ljubi prebrati krajša navodila. Torej, ko imamo urejeno spletno gostovanje in zakupljeno neko domeno, brez težav prenesemo WordPress in si postavimo spletno stran.

Zakaj potem spletne strani ne bi izdelali sami ?

Seveda vsak posameznik lahko hitro in učinkovito postavi WordPress spletno stran (tudi druge platforme kot so Joomla! ali Drupal), vendar pa se ustavi, ko se želi določene stvari dodelati po meri. Tu pa vam lahko pomaga WordPress napredni uporabnik.

To so primeri, ko uporabnik zaželi oz. potrebuje specifičen dizajn, ki ga med obstoječimi temami ni na voljo. Takrat se lahko obrnete na nas in izdelali edinstveno temo, ki bo zadostila vašim potrebam.

Na nas se lahko obrnete tudi v primeru, da že imate temo ampak bi jo radi dogradili ali pa spremenili. Včasih se po izdelani spletni strani pokaže, da bi potrebovali nekoliko dugačne funkcionalnosti spletne strani in bi radi ostoječo temo predelali – oblikovno ali tehnično.

Tudi tu vam lahko priskočimo na pomoč. Skratka, karkoli v zvezi z WordPressom vas zanima se prosim obrnite na nas.